Recepten

Druilerige dagen in de vakantie? Koken met de kids! 

Zomervakantie in België… dat is af en toe een streepje zon en grijze dagen met temperaturen die niet al te fameus zijn. Op regenachtige dagen kan je niet altijd naar buiten met de kinderen en dat weten wij ook. De kinderen bezighouden is ook niet steeds een pretje. Maar wat dacht je van samen koken op een miezerige dag? De kids leven zich uit in de keuken en jij hoeft ze niet achterna te lopen in het park of aan zee… Wij zochten enkele lekker én gezonde receptjes uit waarbij de kinderen kunnen helpen mengen of versieren. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken om een gezonde snacks voor je bengeltjes.

Gezonde worteltaart

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte wortels
  • 120 gram appelmoes
  • 80 ml olie (of 60 extra gram appelmoes)
  • 10 gram appelazijn
  • 10 ml vanille extract
  • 180 gram bloem (probeer eventueel eens speltbloem)
  • Een halve koffielepel baking soda
  • Een snuifje zout
  • Een koffielepel kaneel
  • 90 gram suiker
  • Een klontje Becel Bakken en Braden
  • Optioneel: kokosschilfers en/of walnoten en/of rozijnen (80 gram)

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 180°C. Smeer de randen van een bakvorm (20 cm lang) in met Becel Bakken en Braden.
  • Meng de eerste 5 ingrediënten en laat afkoelen. Meng de andere ingrediënten in een andere kom.
  • Meng het natte mengsel lepel per lepel met het droge en roer tot het 1 geheel is. Giet in de bakvorm en zorg dat de bovenkant vlak is. Bak 30 minuten of doe de test met de tandenstoker: prik in de cake, als er geen mengsel aan het stokje hangt, is de taart klaar!

Fruitpizza

Ingrediënten

  • Droge koekjes van de winkel – denk aan Maria koeken of kies voor peperkoeken of rijstwafels. Je kan ook zelf koekjes maken met dit recept https://www.becel.be/nl/lekkere-recepten/honingkoekjes-met-hazelnoten/
  • Fruit naar keuze in stukjes gesneden
  • 70 gram gezouten boter
  • 226 gram cream cheese (roomkaas)
  • 260 gram bloemsuiker
  • Een halve koffielepel vanille extract

Aan de slag

  • Maak de frosting met de laatste vier ingrediënten: meng eerst de roomkaas en de zachte boter tot het een mooi egale structuur heeft. Voeg daarna de bloemsuiker en het vanille extract toe en mix tot alle brokjes eruit zijn.
  • Smeer de frosting met een lepel op de koekjes of versier met een spuitzak.
  • Laat de kinderen het kleurrijk fruit op hun ‘koekjespizza’ leggen en klaar!
  • Tip: in de plaats van koekjes kan je ook een appelschijfje bestrijken met de frosting. Voeg daar wat fruit aan toe en je hebt de ultieme fruitpizza!

Aardbeirepen

Ingrediënten

  • 45 ml kokosolie
  • 10 gram Becel Bakken en Braden
  • 30 gram vloeibare Becel Bakken en Braden
  • 3 koffielepels honing
  • 125 gram havermout
  • 100 gram aardbeien in stukjes gesneden

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 180°C en bestrijk een bakvorm van 20×20 cm met een beetje Becel margarine.
  • Smelt op een laag vuur de kokosolie in een pan, voeg de boter en honing toe en meng tot alle ingrediënten goed gemixt zijn.
  • Giet in een andere kom en voeg de havermout toe. Roer goed.
  • Voeg de aardbeien er zachtjes bij en giet alles in de bakvorm. Druk alles goed aan met de achterkant van een grote houten lepel.
  • Bak 15 minuten of tot de randen bruin worden. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in de kamer. Zet de bakvorm daarna nog 30 minuten in de koelkast. Snij in gelijke vierkantjes of repen en smullen maar!
  • Tip: bewaar maximum 2 dagen in de koelkast

You Might Also Like